Επικοινωνία
info@grecoroots.com

EU Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 49.99€

GR Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 19.99€

CH/NO/UK Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 119.99€

Καλοκαιρινές διακοπές VS διατροφή

16/06/2021
από Greco Roots

Για να είμαστε ειλικρινείς, συμφωνούμε ότι είναι λίγο δύσκολο να διατηρήσετε μια ισορροπημένη διατροφή ακόμη και στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Πώς είναι δυνατόν να ελέγχετε ό, τι τρώτε και να μην παρασυρθείτε, ενώ ξεκουράζεστε στις διακοπές σας; Αξίζει το άγχος για αυτό ακόμη κι όταν περνάτε χρόνο με τους φίλους σας, χαλαρώνοντας δίπλα στη θάλασσα; Το άγχος δεν είναι απαραίτητο, σίγουρα! Είναι σημαντικό για εσάς να χαλαρώσετε κάνοντας πράγματα που σας αρέσουν, έχοντας υπόψη ότι η υγεία μας είναι επίσης σημαντική.

Έτσι, θα μπορούσατε να ακολουθήσετε μερικές βασικές συνήθειες διατροφής που θα σας βοηθήσουν να διασκεδάσετε και να κρατήσετε το στομάχι σας ευτυχισμένο.

Ας δούμε μερικές συμβουλές!

1. Καταναλώστε 5 γεύματα την ημέρα! Ο κανόνας των 5 γευμάτων την ημέρα είναι πολύ απαραίτητος για το σώμα μας. Το να αφήνετε το σώμα σας χωρίς τροφή για ώρες μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική κατανάλωση φαγητού. Να καταναλώσετε μεγαλύτερα γεύματα, με περισσότερες θερμίδες και να τρώτε περισσότερο από ό, τι χρειάζεται το σώμα σας. Επιπλέον, όταν σταματάτε να τρώτε, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται καθώς το σώμα μας προσπαθεί να διατηρήσει αποθέματα, λαμβάνοντας υπόψη τη λιμοκτονία. Έτσι, καταναλώστε πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό και δείπνο.
2. Πιείτε πολύ νερό! Ειδικά τις καλοκαιρινές μέρες, μην ξεχνάτε πόσο πολύτιμο είναι το νερό! Μετά από ώρες περπατήματος κάτω από τον ήλιο ή ηλιοθεραπεία, το σώμα μας χρειάζεται ενυδάτωση. Ακόμα κι αν τα 8 ποτήρια νερό θα ήταν αρκετά, θα πρέπει να ακούσετε το σώμα σας. Ο οργανισμός σας γνωρίζει καλύτερα από όλους τις ανάγκες του. Το νερό σας γεμίζει με τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός σας.
3. Αναζητήστε εστιατόρια και ταβέρνες που ακολουθούν τις διατροφικές σας συνήθειες! Πριν φτάσετε στον καλοκαιρινό σας προορισμό, μάθετε ποια εστιατόρια μπορούν να σερβίρουν το φαγητό που θέλετε. Ένα μέρος που μπορεί να προσφέρει πιάτα με καλά λιπαρά, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες θα διατηρούσε το σώμα σας σε ισορροπία.
4. Φάτε περισσότερα ψάρια! Τι λέτε για μη κατανάλωση κρέατος για λίγο; Τρώτε περισσότερα ψάρια και λαχανικά και μειώστε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Ειδικά στην Ελλάδα, έχουμε υπέροχα πιάτα με ψάρι που αξίζει να δοκιμάσετε.
5. Επιλέξτε το ποτό σας! Γνωρίζουμε ότι τα κοκτέιλ είναι ιδανικά για τα καλοκαίρια, αλλά γιατί δεν προσπαθείτε να πιείτε μπύρα ή κρασί; Τα κοκτέιλ είναι τόσο δροσιστικά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού που μπορεί να χάσετε τον έλεγχο και να πιείτε πολύ. Αυτό σημαίνει ότι θα καταναλώσετε πολύ αλκοόλ και ζάχαρη. Να θυμάστε επίσης ότι πρέπει να πίνετε ένα ποτήρι νερό για κάθε ποτήρι αλκοόλ.
6. Περπατήστε ή κολυμπήστε! Να θυμάστε ότι η άσκηση είναι πολύ σημαντική για το κυκλοφορικό σας σύστημα και τη γενική υγεία σας. Γνωρίζουμε ότι φαντάζεστε να ξαπλώνετε στην παραλία και να κάνετε ηλιοθεραπεία, αλλά πρέπει επίσης να διατηρήσετε το σώμα σας υγιές.
7. Φάτε λίγο περισσότερο επιδόρπιο! Είναι σημαντικό να απολαύσετε τις διακοπές σας και να μην αισθάνεστε ενοχές γι'αυτές. Διακοπές σημαίνει χαλάρωση και ανεμελιά.

Είναι σημαντικό να περάσετε καλά στις διακοπές σας χωρίς άγχος. Εάν αναγκαστείτε να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα, τότε μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη διάθεσή σας. Έτσι, μπορείτε να ακολουθήσετε μερικά από τα παραπάνω.

Λοιπόν, τι λέτε;

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική