Επικοινωνία
info@grecoroots.com

ΒΙΑΠ ΜΕΝΤΕΛ

http://www.viapmentel.com/

Εταιρικό προφίλ

Η ΒΙΑΠ MENTEL διαθέτει παράδοση 2 γενεών στο χώρο των ελληνικών ζαχαρωδών. Με έτος ίδρυσης το 1956, η εταιρία είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στην κατηγορία προϊόντων από αραβικό κόμμι, ενώ έχει επεκταθεί με επιτυχία στην κατηγορία των σοκολατοειδών. Η ΒΙΑΠ MENTEL έχει επενδύσει στην τεχνολογία, με παραγωγική διαδικασία, πιστοποιημένη κατά ISO 22000, ενώ οι εγκαταστάσεις της και το οργανωμένο δίκτυο διανομής, της επιτρέπει να εξυπηρετεί έγκαιρα ένα ευρύ φάσμα συνεργατών, από hypermarkets και supermarketsμέχρι περίπτερα και καταστήματα τουριστικών ειδών.

Η εταιρία παράγει προϊόντα από αραβικό κόμμι: παστίλιες ευκαλύπτου - μενθόλης, αρωματικές, τεσσάρων φρούτων, μαστίχας, κανέλας, γλυκόριζας και βιταμίνης C. Παράλληλα παράγει και εμπορεύεται σε όλη την Ελλάδα σοκολατένιες ελιές, σοκολατάκια δημητριακών, τρούφα σοκολάτας, τρούφα διακοσμητική και κουφέτα διάφορων τύπων.

Η ΒΙΑΠ MENTEL απασχολεί προσωπικό 23 ατόμων και έχει εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 1.200 τετραγωνικών μέτρων. Εξάγει με επιτυχία τα προϊόντα της σε Κύπρο, Καναδά και Αυστραλία, ενώ δίνει δυναμικά το παρών σε διεθνείς εκθέσεις του κλάδου. Ο στρατηγικός της στόχος είναι διπλός: αφενός η συνεργασία με νέους αντιπροσώπους, διανομείς και χονδρεμπόρους στην ελληνική αγορά και αφετέρου η επέκτασή της διεθνώς και σε άλλες αγορές.

Ιστορία

 • 1935

Ο ιδρυτής της εταιρίας, Άγγελος Παπαδόπουλος, έρχεται στην Αθήνα από το Κάψια της Αρκαδίας και εργάζεται στο γνωστό αθηναϊκό εστιατόριο ΠΑΛΛΑΣ, στην Πανεπιστημίου, στο τμήμα ζαχαροπλαστικής όπου έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τον κλάδο των τροφίμων και την παραγωγή ζαχαρωδών.

 • 1951

Ιδρύει ατομική επιχείρηση και αρχίζει να πειραματίζεται με την παραγωγή της παστίλιας.

 • 1956

Συμβουλευόμενος γαλλικές βιβλιογραφίες, αρχίζει συστηματικά την παραγωγή παστίλιας από αραβικό κόμμι. Ως χώρος παραγωγής, χρησιμοποιείται ένας ξεχωριστός χώρος του σπιτιού όπου τότε διέμενε, στην οδό Βουτυρά, στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών.

Την ίδια χρονιά, ο ιδρυτής μετατρέπει την ατομική επιχείρηση σε ομόρρυθμη εταιρία μαζί με τον αδερφό του Πάνο και η εταιρία ΒΙΑΠ (Βιομηχανία Αδελφών Παπαδόπουλου) είναι γεγονός! Η διορατικότητα του ιδρυτή και η πίστη του στο προϊόν και στην επικράτησή του στην ελληνική αγορά τον οδηγούν να κατοχυρώσει τη χρονιά εκείνη, το σήμα ΒΙΑΠ MENTELστο Υπουργείο Εμπορίου. Σήμερα το σήμα ΒΙΑΠ MENTEL αποτελεί ένα από τα παλιότερα σήματα στην Ελλάδα.

 • 1960

Οι πρώτες προωθητικές ενέργειες στο πνεύμα της εποχής! «Παστίλιες μαλακτικές του λάρυγγος. Παστίλιες αρωματικές. Ευχάριστες παστίλιες που ενδείκνυνται για καπνιστάς, αθλητάς, τραγουδιστάς.»

 • 1963

Αγορά υπερσύγχρονου, για τα δεδομένα της εποχής, συστήματος παραγωγής παστίλιας της εταιρίας.

 • 1966

Αγορά αυτόματων συσκευαστικών μηχανών με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ασφάλειας και των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων.

 • 1977

Το εργοστάσιο της εταιρίας μεταφέρεται στα Άνω Λιόσια.

 • 1980 - 2000

Επιλογή σημαντικών συνεργατών για τη διανομή και τις πωλήσεις του προϊόντος (ΕΛΓΕΚΑ,  ΑΝΕΖΥΜ, ΛΑΖΑΡΟΣ ΣΑΜΟΥΡΚΑΣΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΕΒΕΝΤΕΛΛΗΣ, ΣΥΝΘΕΣΗ Α.Ε., ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΡΔΕΛΛΑΣ) και εδραίωσή του σε ολόκληρη την ελληνική αγορά.

 • 2005

Το κτίριο της εταιρίας επεκτείνεται.

 • 2006

Η εταιρία πιστοποιείται κατά HACCPκαι ISO 9001.

Μια ημερομηνία σταθμός για τη ΒΙΑΠ MENTEL. Η εταιρία μεταβιβάζεται στη γνωστή οικογένεια Χριστόπουλου, που έχει βαθιά γνώση του εμπορίου και ιδιαίτερα των ζαχαρωδών προϊόντων. Ο Άγγελος Παπαδόπουλος, παραμένει με ευχαρίστηση στην εταιρία ως σύμβουλος, συνδράμοντας τους νέους ιδιοκτήτες.

 • 2011

Συμμετοχή στην 40η  διεθνή έκθεση ISM Fair στην Κολωνία.

 • 2012

Η εταιρία κυκλοφορεί στην αγορά δύο νέες γεύσεις παστίλιας, με κανέλα και με μαστίχα Χίου καθώς και την παστίλια με φυσική βιταμίνη C (acerola) η οποία διακινείται στον κλάδο των φαρμακείων. Επίσης κυκλοφορεί στην αγορά και το νέο σοκολατάκι δημητριακών που αποτελείται από σοκολάτα γάλακτος και δημητριακό βύνης.

 • 2014

Η εταιρία συνεχίζει την ανοδική της πορεία, επενδύει σε σύγχρονο εξοπλισμό, προσελκύει νέα καταναλωτικά κοινά μικρότερης ηλικίας και εκσυγχρονίζει τις συσκευασίες της δίνοντάς τους φρέσκο αέρα. Επικοινωνεί με τους καταναλωτές μέσω Facebook και άλλων social media και ετοιμάζει εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους! Όλα αυτά, χωρίς να προβαίνει σε περικοπές στο προσωπικό και έχοντας τη χαρά να έχει ανάμεσα στους εργαζομένους της άτομα που ξεκίνησαν τον εργασιακό τους βίο μέσα στην επιχείρηση.