Επικοινωνία
info@grecoroots.com

EU Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 49.99€

GR Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 19.99€

CH/NO/UK Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 119.99€

Βελουϊτίνος

https://www.velouitinos.gr/

Η ιστορία μας

Η επιχείρηση δημιουργήθηκε το 2001, όταν η αγάπη για την φύση, την οικολογία κι έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, πήρε σάρκα κι οστά στο βορειότερο νησί του Αιγαίου, την καταπράσινη Θάσο.

Από τότε καλλιεργούμε την Θασίτικη ελιά (Olea europea var. - Θρούμπα Θάσου) με μεράκι αποκλειστικά με τις μεθόδους της Βιολογικής Γεωργίας, χωρίς χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα.

Παράλληλα, μεταποιούμε και τυποποιούμε τον καρπό της και παράγουμε δύο κυρίως προϊόντα, την επιτραπέζια ελιά και το ελαιόλαδο, ενώ μεταποιούμε και τυποποιούμε και άλλες ποικιλίες ελιάς.

Σημείο αναφοράς

Το όνομα του Βελουϊτίνου που συντροφεύει όλα τα προϊόντα είναι μια μοναδική και πρωτότυπη ιδέα που δημιουργήθηκε ακριβώς για να αναδείξει τα μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά της ελιάς, του ελαιολάδου, αλλά και των υπεραιωνόβιων δέντρων από τα οποία παράγονται. Αντιστοιχεί σε μία φυσιογνωμία όπως αυτή παρουσιάστηκε στις αρχικές ετικέτες του Βελουϊτίνου, και τώρα πια αποτελεί σημείο αναφοράς γι' αυτά.

Προέρχεται από στιγμιαία έμπνευση της σύλληψης της εικόνας και της καταγωγής αυτής της ευγενικής προσωπικότητας. Ο Βελουϊτίνος είναι μια θετική ενέργεια, καταλύτης και βοηθός. Είναι ο επιστημονικός μας συνεργάτης στην πέμπτη διάσταση.

Ο Βελουϊτίνος είναι χειμερινός κολυμβητής, του αρέσει να λιάζεται στην ανατολή του ηλίου, να τρέχει στο δάσος και να σκαρφαλώνει στα δέντρα.

Ελιά Θρούμπα Θάσου

Με τον καιρό, και ανιχνεύοντας τις ανάγκες της αγοράς για καθαρά αλλά και ποιοτικά τρόφιμα, δημιουργήθηκε ένα προϊόν «Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης» με ήπια μεταποίηση χωρίς θερμική επεξεργασία (παστερίωση) και ελάχιστο αλάτι σε σχέση με όμοια προϊόντα της αγοράς, η «Ελιά Θρούμπα Θάσου ΠΟΠ Βιολογικής Γεωργίας με ελάχιστο αλάτι». Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή και στην συσκευασία του καρπού – ανθεκτική, αδιαπέραστη στο οξυγόνο, σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα – ώστε η ελιά να μην οξειδώνεται και να διατηρεί αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά της γεύσης και του αρώματος.