Επικοινωνία
info@grecoroots.com

Salt Odyssey

https://www.saltodyssey.com/

Μια ομάδα αδελφών που περιηγούνται στα εξωτικά νερά των τεχνικών αλάτων

Απολαύστε ένα γευστικό ταξίδι!

Κατ 'αρχάς η ανάμειξη ενός εξαιρετικού θαλασσινού αλατιού που συλλέγεται στις αλυκές του Μεσολογγίου - ενός φυσικού βιότοπου άγριας ζωής στη δυτική Ελλάδα - με τα αρώματα των ελληνικών βοτάνων, φαινόταν μόνο φυσική. Και φυσικά ήταν, πράγματι! Και νόστιμη! Έτσι είναι ο αστερισμός της νέας σειράς αλάτων και μπαχαρικών της Salt Odyssey: μια φυσική πηγή ζωτικών στοιχείων για καλή υγεία και μια πλούσια παλέτα γεύσης για το gourmet αυτού του κόσμου!

Αγνό, αυθεντικό, φυσικό, νόστιμο

Gourmet άλατα και μπαχαρικά!

Επιλέγοντας μόνο καθαρό θαλασσινό αλάτι, μπαχαρικά και φυσικές μεθόδους, δημιουργούμε αρίστης ποιότητας αλάτια για να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα πιάτα!

Το ταξίδι μας...

Το ταξίδι μας αποτέλεσε έμπνευση για τη δημιουργία της εταιρείας μας κι η αγάπη μας για αγνό αλάτι έγινε η πυξίδα μας. Ξεκινήσαμε από την αγορά των ελληνικών οργανικών προϊόντων πριν μας κερδίσει το αλάτι. Άλλωστε η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής δίαιτας κυρίως εξαιτίας της ποικιλίας και της αγνότητας των βοτάνων της. 

Ξεκινήσαμε αναμειγνύοντας τα αρώματα των ελληνικών βοτάνων με ένα εκλεκτό θαλασσινό αλάτι από τις Αλυκές του Μεσολογγίου - το φυσικό βιότοπο άγριας ζωής στη Δυτική Ελλάδα. Ανάμεσα σε δύο ποτάμια, έχει σχηματιστεί ένας φυσικός κόλπος κι είναι ένας από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης κι ο μεγαλύτερος της Ελλάδας. Προστατεύεται από τη Συνθήκη Ραμσάρ κι είναι μέρος του δικτύου Natura 2000. Ένα μέρος εκπληκτικής ομορφιάς κι οικολογικής αξίας, με σπάνια χλωρίδα, 280 είδη πουλιών, γεμάτος γραφικές "πελάδες", μικρές ξύλινες καλύβες μέσα στο νερό, πάνω σε πασσάλους. 

Φτιαγμένο στο Μεσολόγγι

Η θέα από την παλιά εθνική οδό Μεσολογγίου - Αιτωλικού είναι συγκλονιστική. Παντού βλέπεις μεγάλα βουνά αλατιού, ύψους 15 μέτρων. Είναι οι μεγαλύτερες αλυκές της χώρας παράγουν το 80% της ελληνικής παραγωγής αλατιού (120.000 τόνους) και καλύπτουν μία περιοχή 46.5 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η παραγωγή μας ξεκινά στις αρχές της άνοιξης, όταν διοχετεύουμε, απομονώνουμε κι αποθηκεύουμε το θαλασσινό νερό. Έπειτα αφήνουμε τον ανοιξιάτικο και τον καλοκαιρινό ήλιο να το στεγνώσει. Στο τέλος του καλοκαιριού το θαλασσινό νερό μεταφέρεται σε "τηγάνια" όπου και στεγνώνει πλήρως μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη, οπότε και το συλλέγουμε. Πλένεται με άλμη για να απομακρυνθούν οι προσμείξεις, χωρίς να χάνονται ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Το αποτέλεσμα είναι αγνό, καθαρό αλάτι που αποθηκεύεται σε μεγάλα βουνά 15 μέτρων. Όλη η διαδικασία βασίζεται στις ίδιες ακριβώς παραδοσιακές τεχνικές που ακολουθούνται για δεκαετίες. 

Μόνο αγνό αλάτι, τίποτα άλλο

Χρησιμοποιούμε μόνο το μη επεξεργασμένο προϊόν, το οποίο είναι απαλλαγμένο από χημικά πρόσθετα και περιέχει μόνο φυσικά συστατικά. Τα πρότυπα πιστοποίησης ISO 9001 και IFS εφαρμόζονται σε όλη τη διαδικασία, ενώ ελέγχουμε την ποιότητα του προϊόντος στα εργαστήριά μας συστηματικά. 

PRIME
SEA SALT 
100% φυσικό, ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι που συλλέγεται στις αλυκές του Μεσολογγίου, Ελλάδα.

ΧΩΡΙΣ ιώδιο ΧΩΡΙΣ αντιπηκτικούς παράγοντες ΧΩΡΙΣ βελτιωτές ροής

Μπορεί να χρησιμοποιειθεί αντί για επιτραπέζιο αλάτι.

Η επιτυχία της Salt Odyssey αποτελεί success story του Μεσολογγίου

Η Salt Odyssey έκανε το αλάτι Μεσολογγίου διάσημο στην Ελλάδα. Εμείς πρώτοι συσκευάσαμε και προωθήσαμε το εκλεκτό αυτό αλάτι στην πιο αγνή μορφή του (και πιο νόστιμη επίσης). Για αυτό και είναι το αστέρι της συλλογής αλατιών και μπαχαρικών μας: μία φυσική πηγή ζωτικών στοιχείων για καλή υγεία και ένα αλάτι με πλούσια γεύση, ιδανικό για τους γευσιγνώστες του κόσμου. Πλέον εξάγεται σε 19 χώρες σε 4 ηπείρους. Τα 36 βραβεία του αποδεικνύουν ότι είναι το πιο βραβευμένο αγνό θαλασσινό αλάτι του κόσμου!