Επικοινωνία
info@grecoroots.com

EU Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 49.99€

GR Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 19.99€

CH/NO/UK Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 119.99€

Κάνετε τα σπιτικά γεύματα πιο υγιεινά

30/07/2021
από Greco Roots

Η αλήθεια είναι ότι η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει πολύ από το πρώτο lockdown. Ο Covid-19 έχει φέρει πολλές αλλαγές στις καθημερινές μας διατροφικές συνήθειες. Βάζουμε στοίχημα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν περίμεναν ότι όλη αυτή η κατάσταση θα διαρκούσε τόσο πολύ. Οι περισσότεροι από εσάς μπορεί να εργάζονται από το σπίτι, να ασκούνται στο σπίτι, να μαγειρεύουν στο σπίτι και να πειραματίζονται στις μαγειρικές τους ικανότητες. Το καλό είναι ότι τώρα οι άνθρωποι δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στον εαυτό τους, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό τους σύστημα και γενικά, υιοθετούν έναν πιο υγιεινό και πιο ισορροπημένο τρόπο ζωής. Αν ανήκετε σε αυτήν την ομάδα, διαβάστε τις παρακάτω λύσεις και κάντε το μαγείρεμα στο σπίτι πιο ενδιαφέρον!

1. Χρησιμοποιήστε περισσότερα βότανα και μπαχαρικά

Είναι γνωστό ότι τα βότανα και τα μπαχαρικά δίνουν γεύση στο φαγητό. Ειδικά τα βότανα δίνουν πολύ ωραία αρώματα στο σπιτικό φαγητό όταν έχουν συνδυαστεί σωστά. Ωστόσο, ενώ προσπαθείτε να κάνετε το φαγητό σας πιο νόστιμο, μην το παρακάνετε. Για παράδειγμα, το υπερβολικό αλάτι είναι υπεύθυνο για την υπέρταση και την αύξηση βάρους, όταν καταναλώνεται καθημερινά σε μεγάλες ποσότητες. Ένα κουταλάκι του γλυκού συνιστάται ως η μέγιστη ημερήσια πρόσληψη για έναν ενήλικα. Προσοχή! Το αλάτι «κρύβεται» στο ψωμί, στα μπισκότα και στα γλυκά! Από την άλλη πλευρά, τα βότανα τείνουν να είναι πιο υγιεινά εάν χρησιμοποιούνται ισορροπημένα.

2. Αγοράστε πιο υγιεινά

Όλα τα προϊόντα δεν είναι ίδια. Όλοι πρέπει να μάθουν πώς να διαβάζουν τις ετικέτες διατροφής. Θα πρέπει να αγοράζουμε προϊόντα με στόχο να έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, ζάχαρη κι αλάτι. Τα προϊόντα ολικής αλέσεως, τα καλά λιπαρά που προέρχονται από ελαιόλαδα και οι σαλάτες, πρέπει να περιλαμβάνονται σε μια ισορροπημένη και θρεπτική διατροφή.

3. Διατροφική εκπαίδευση

Μάθετε για τη διατροφική εκπαίδευση και διδάξτε την οικογένειά σας για τις σωστές διατροφικές επιλογές. Οργανώστε και προετοιμάστε το φαγητό σας πριν πεινάσετε. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε το χρόνο να φτιάξετε ένα γεύμα αντί να τρώτε σνακ. Μια ισορροπημένη και θρεπτική διατροφή έχει αντίκτυπο και στην ψυχική μας υγεία. Πρέπει να υιοθετούμε υγιεινές συνήθειες και να τις διατηρούμε στην καθημερινή ζωή.

Είναι τόσο δύσκολο να ακολουθήσετε αυτά τα τρία βήματα; Δε νομίζουμε! Παρ 'όλα αυτά, ο καθένας έχει το δικαίωμα να ακολουθεί αυτό που του ταιριάζει καλύτερα και, φυσικά, να τρώει ό,τι τον κάνει ευτυχισμένο. Η σύστασή μας είναι να κάνουμε καλύτερες και πιο υγιεινές επιλογές! :)

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική