Επικοινωνία
info@grecoroots.com

EU Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 49.99€

GR Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 19.99€

CH/NO/UK Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 119.99€

5 συμβουλές για να φτιάξετε τη σωστή σαλάτα!

22/03/2021
από Greco Roots

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να μάθετε πώς να φτιάχνετε νόστιμες, θρεπτικές και χαμηλές σε θερμίδες σαλάτες. Ωστόσο, δε χρειάζεται να ανησυχείτε, δεν εννοούμε απλά μαρούλι και λάχανο. Το μυστικό είναι να δημιουργήσουμε κάτι νόστιμο και χαμηλό σε θερμίδες. Και μην ξεχνάτε ότι μια «έξυπνη» σαλάτα μπορεί να είναι ένα πραγματικά γευστικό γεύμα, μεσημεριανό ή δείπνο. Ακολουθήστε λοιπόν τις συμβουλές μας κι επιλέξτε τα συστατικά της αρεσκείας σας. Το θέμα είναι να μην πιστεύετε πως ακολουθείτε κάποιο πρόγραμμα διατροφής.

Αποκαλύπτουμε τα μυστικά μας για μια νόστιμη και θρεπτική σαλάτα. Είστε έτοιμοι να κρατήσετε σημειώσεις;

  1. Μη χρησιμοποιείτε μόνο ένα λαχανικό
    Είναι ευρέως γνωστό ότι οι σαλάτες είναι χαμηλές σε θερμίδες, ενώ είναι πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα κι ίνες. Ωστόσο, δε χρειάζεται να κολλήσετε μόνο σε ένα λαχανικό. Δοκιμάστε δύο ή περισσότερα λαχανικά, για να συνδυάσετε μια ποικιλία βιταμινών κι αντιοξειδωτικών. Κάθε λαχανικό έχει διαφορετική θρεπτική αξία κι αυτό είναι απαραίτητο για τη ζωή μας. Ο αριθμός των ινών θα σας βοηθήσει να νιώθετε χορτάτος. Ταυτόχρονα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πολύχρωμο πιάτο που θα είναι πιο ελκυστικό για εσάς.
  2. Προσθέστε πρωτεΐνη
    Εκτός από την πιο συχνά χρησιμοποιούμενη πρωτεΐνη στις σαλάτες, που είναι σίγουρα το κοτόπουλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυγά, τόνο, cottage ή μανιτάρια. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και όσπρια. Φασόλια, φακές, ρεβίθια, μπιζέλια είναι μερικές από τις επιλογές σας. Αυτό το είδος σαλάτας σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί ως γεύμα για μεσημεριανό, λόγω της πληθώρας των ινών και των πρωτεϊνών που περιέχουν τα όσπρια.
  3. Κάντε ένα υγιές dressing
    Δοκιμάστε διάφορα dressing χρησιμοποιώντας μερικά απλά συστατικά, όπως μουστάρδα, μέλι, ξύδι, γιαούρτι, πάπρικα, ρίγανη, ελαιόλαδο, σκόρδο, αβοκάντο, λεμόνι. Αποφύγετε προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.
  4. Προσθέστε ένα φρούτο
    Έχετε δοκιμάσει ποτέ μια σαλάτα με ντοματίνια, φέτα, δυόσμο και καρπούζι; Ρόκα, σπανάκι και σύκο; Εάν όχι, δοκιμάστε την! Μήλο, αχλάδι, δαμάσκηνο, καρπούζι, σύκο, ρόδι είναι μερικές επιλογές. Τα φρούτα περιέχουν ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, ενώ προσθέτουν ένα γλυκό λάκτισμα στο πιάτο σας. Καθώς αυξάνετε την κατανάλωση ινών, νιώθετε πιο χορτάτοι.
  5. Προσθέστε ό,τι έχει μείνει από το χθεσινό γεύμα
    Χρησιμοποιήστε ό,τι περίσεψε από χθες στη σαλάτα σας κι εξοικονομήστε χρόνο μαγειρέματος, ενώ παράλληλα μαθαίνετε να μην πετάτε φαγητό.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική